OKULUMUZUN TARİHÇESİ

11-12-2023

Saraycık Mahallesinde ilk olarak 1994 - 1995 Eğitim Öğretim yılında köy camisinin bahçesinde prefabrik yapı tipinde barakalardan 6 derslikli olarak planlanan okula ŞEHİTLER İLKÖĞRETİM OKULU adı verilmiş ve 2000 yılına kadar eğitim öğretim bu okulda devam etmiştir.

Hızla artan nüfus karşısında şimdiki B Blok , 10 derslikli olarak yapılmış, 2000 yılında tüm öğrenciler bu binaya taşınmıştır. Ankara Valiliğine müracaat eden ve hayırsever bir vatandaş olarak bölgede bir okul yaptırma isteğini bildiren , Ankara Numune Hastanesi Baş Hekimi Operatör Dr. Yıldız YALÇINLAR´ın katkıları ile, 2002 yılında şimdiki A Blok inşaatına başlanmış ve 24 derslikli olarak 03.02.2004 tarihinde eğitim - öğretime açılmıştır. Aynı bahçe içerisinde bulunan iki okul DR. YILDIZ YALÇINLAR İLKÖĞRETİM OKULU olarak birleştirilmiştir.

2012- 2013 Eğitim Öğretim yılında 4 + 4 + 4 eğitim sisteminin yürülüğe girmesi ile aynı bahçe içerisinde bulunan iki okul tekrar ayrılmış olup, Dr. Yıldız Yalçınlar İlkokulu B blokta , Dr. Yıldız Yalçınlar Ortaokulu A blokta eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür. Okulumuz 2021 Haziran ayında, kensel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Saraycık TOKİ konutları 3. Etap 2. Bölge içerisindeki yeni ortaokul binasına taşınmıştır. Okulumuzun ismi Şehit Salih Sarıoğlu Ortaokulu olarak değişmiş olup, halen bu binada eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.